חברה והשקפה

האם בטבע העל טבעי שנתן הבורא יש חוקי נצח?

  • י' אלול התשע"ו

שאלה

שאלה לכבוד הרב זמיר בבקשה, האם בטבע העל טבעי שנתן אבא ישנם חוקים? כמו לדוגמא, שהבטיח שלא יפיל שוב מכה כמו המבול , האם ישנם חוקים שונים על הטבע כמו אולי שהטבע" או חלקו לא יכחד מהעולם?

תשובה

שלום וברכה,

ודאי שיש חוקיות בבריאה, והתורה מגלה לנו את החוקים הללו. בתורה ישנן נבואות על אחרית הימים המגלים לנו את תהליך הגאולה:

https://www.hidabroot.org/video/68365

גם החוק שהזכרת על המבול, מלמד שהקב"ה לא יכחיד שוב את עולמו, גם אם ח"ו יהיו אסונות טבע שונים.

 התורה מלמדת אותנו שהעולם דומה למראה, שמשקפת לנו את מעשינו לתוכה. כאשר בני האדם פועלים על פי חוקי התורה, והגויים מקיימים שבע מצוות בני נח - הם זוכים שהטבע יתנהג איתם בהתאם, שיהיו מים ותבואה בשפע, והצלחה בעסקיהם ובכלכלתם. אך כאשר בני האדם מתנהגים ברשעות ועוולות מוסריות, אז הטבע נוהג עימם בהתאם - אסונות טבע, מחלות וכו'.

בעזרת השם כשתגיע הגאולה השלמה כל בני האדם יכירו את ה' מקטנם ועד גדולם, עם ישראל ישוב בתשובה שלמה ואז גם יהיה שפע והצלחה רבה לנו ולעולם.

בברכה,

דניאל בלס