חברה והשקפה

למה רק על חטא המבול ניתן עונש שמוגדר כאסון טבע?

  • י' אלול התשע"ו

שאלה

שלום! למה רק על חטא דור המבול בזמנם, ניתן עונש אך לא בידי אדם אלא אסון טבע? ולמה בסדר גודל כזה? הרי לכאורה זו לא היתה הפעם היחידה שחטאו וגם עדיין לא ניתנה תורה ..אשמח לתשובה! תודה!

תשובה

שלום וברכה,

הקב"ה לא העניש את דור המבול על מצוות התורה, אלא על "שבע מצוות בני נח" שעברו באמצעות האדם הראשון.

שבע מצוות בני נח - ניתן בקלות להגיע אליהם דרך השכל, כי הקב"ה טבע אותן עמוק בלב כל בני האדם. האיסור לרצוח, האיסור לגזול, האיסור של גילוי עריות וכו' - מובנים לכל אדם ישר.

החוטאים בדור המבול עברו על איסורים בסיסיים שבין אדם לחבירו, הם היו גוזלים זה מזה, לא דואגים לחלשים והעניים שבחברה, החזקים שבהם היו חוטפים נשים, ועברו על כל איסורי העריות. מסיבה זו עונשם היה חמור, ונח שהיה צדיק בדורותיו זכה לחדש את שושלת בני האדם ע"פ רצון ה'.

גם בימי אברהם היתה עיר אחת אשר אנשיה השפילו את מעשיהם כמו בדור המבול, וזו היא סדום ועמורה שה' החריבה בגלל גודל חטאיה ועוולותיה המוסריות.

נא לראות גם:

https://www.hidabroot.org/article/143876

בזכות מתן תורה, כל העולם כולו למד מעם ישראל ותורתנו הקדושה, ומאז ועד היום מתפתח ומתקדם לקראת הגאולה. כך הגיעה האמונה בה' לכל רחבי העולם, ספר התורה הפך לספר הכי מודפס ומשפיע ברחבי העולם. האנושות התקדמה בשלבים כדי להכשיר את הלבבות לקראת בוא המשיח והגאולה השלמה, שבה כל בני האדם יכירו את ה' מקטנם ועד גדולם ויעבדו אותו שכם אחד.

בברכה,

דניאל בלס