אמונה

אמונה בקבלת התשובה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

היי, יש לי כמה ענינים לא פתורים בשבילי.. כיום אמא בעלת תשובה כבר 9 שנים ב´ה.. בתור רווקה גדלתי בבית חילוני ואמנם עשיתי מעשים לא ראוים..לא כדרך השם לצערי הרב מאוד בהיתי בת 17 נפלתי קורבן לבחור שהיה נשוי או בתהליכי פרידה לא בגללי כמובן.. שניצל את תמימותי ..עד היום איני מאמינה שיצאתי עם בן אדם כזה ומה חשבתי לעצמי אפילו בהיותי חילונית לא הייתי צריכה להגיע למצב כזה בכל אופן העבר הוא עבר רחוק וטוב שכך אבל זה מייסר אותי מואד היות .. באמת מכל הלב חזרתי בתשובה כי ידעתי שעשיתי מעשה רע ועד היום מרגישה ככה היום אני מבינה את ההשלכות הנוראות ואת הייסורים והמחשבות שחוזרות בי איך יכלתי לצאת עם גבר כזה איך האמנתי בו בכלל מה חשבתי לעצמי .. יש לציין שהפרידה שלו מאשתו לא הייתה בגללי זה כבר היה רקוב שם נראה לי אבל זה לא תירוץ בשבילי.. עד היום אני מרגישה רע.. כי אומרים שהכל לטובה ונכון חזרתי בתשובה ואני שלמה עם חזרתי והכרתי בעל מקסים וב´ה.. אבל עדיין יש לי ייסורים מהעניין הנורא והשפל הזה.. איך הקב´ה יכול לסלוח לי על מעשה שכזה? איך אני יכולה להבין שכל מה שעבר עליי הוא לטובה אם לא עשיתי מעשה טוב בעברי הרחוק? איך אדע שהעוונות הנוראים האלו יתכפרו? כ´כ מפחדת מבית דין למעלה... הפחד שלי מה יהיה איתי בעולם הבא זה אולי נשמע מצחיק אבל זה נורא מייסר אותי.. כי אני יודעת שעוון כזה הוא החמור ביותר... מה אומרים על עוון כזה... אם אפשר לכפר על זה בכלל? אני יודעת שאני אשמה שנסחפתי אחרי זה אבל אני מצטערת כ´כ רע לי לחשוב איך הייתי מסוגלת לזה ומתביישת בעעצמי...כ´כ איזה טיפשה הייתי...רוצה להאמין שהכל לטובה אבל נורא קשה לי להאמין שמה שעשיתי לטובה כי זה מעשה נוראי.. יש עליו בכלל כפרה..? מיואשת ומתוסכלת!! מה התיקון שלי בעולם הזה... לא רוצה להתייסר עוד בשל כך.. אודה לתשובה מהירה

תשובה

שלום וברכה

כל יהודי המאמין בבורא עולם ומאמין במצוות חייב להאמין שהאמת הוא שהוא מקבל את השבים אליו ולא יזכרו לו כל עוונתיו כמבואר בדברי הרמב"םהלכות תשובה פרק ז'

(ד) ואל ידמה אדם בעל תשובה שהוא מרוחק ממעלת הצדיקים מפני העונות והחטאות שעשה אין הדבר כן אלא אהוב ונחמד הוא לפני הבורא כאילו לא חטא מעולם ולא עוד אלא ששכרו הרבה שהרי טעם טעם החטא ופירש ממנו וכבש יצרו אמרו חכמים מקום שבעלי תשובה עומדין אין צדיקים גמורין יכולין לעמוד בו כלומר מעלתן גדולה ממעלת אלו שלא חטאו מעולם מפני שהן כובשים יצרם יותר מהם:

(ו) גדולה תשובה שמקרבת את האדם לשכינה שנאמר שובה ישראל עד ה' אלהיך ונאמר ולא שבתם עדי נאם ה' ונאמר אם תשוב ישראל נאם ה' אלי תשוב כלומר אם תחזור בתשובה בי תדבק התשובה מקרבת את הרחוקים אמש היה זה שנאוי לפני המקום משוקץ ומרוחק ותועבה והיום הוא אהוב ונחמד קרוב וידיד

(ז) כמה מעולה מעלת התשובה אמש היה זה מובדל מה' אלהי ישראל שנאמר עונותיכם היו מבדילים ביניכם לבין אלהיכם צועק ואינו נענה שנאמר כי תרבו תפלה וגו' ועושה מצות וטורפין אותן בפניו שנאמר מי בקש זאת מידכם רמוס חצרי מי גם בכם ויסגר דלתים וגו' והיום הוא מודבק בשכינה שנאמר ואתם הדבקים בה' אלהיכם צועק ונענה מיד שנאמר והיה טרם יקראו ואני אענה ועושה מצות ומקבלין אותן בנחת ושמחה שנאמר כי כבר רצה האלהים את מעשיך ולא עוד אלא שמתאוים להם שנאמר וערבה לה' מנחת יהודה וירושלם כימי עולם וכשנים קדמוניות:

על כן שנני דברים אלו שוב ושוב ובעז"ה תהיי המאושרת באדם.

בברכה - בנימין שמואלי