אמונה

קונסרבטבים ולשון הרע

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

השאלה היא לא לגבי הזרם הקונסרבטיבי בארה´ב -אני יודע שזה גרוע ופסול. השאלה שלי היא אחרת - האם לספר לישראלים, במיוחד חילונים, שבאים לארה´ב וחושבים ´ששום דבר לא רע בזה שבאים עם אוטו לבית כנסת בשבת !´ ? להתפלל עם חזנית ? אני רוצה לתת קצת רקע לשאלה - בעברי הייתי חילוני שירד מישראל עם משפחתי. מאחר שרצינו קשר כלשהוא חיהדות וישראל, אבל לא להיות ממש דתיים - שלחנו את ילדנו לסוג הזה של ´יהדות´. הקונסרבטיבים הם לא יהדות. הם משהו כמו טרום-רפורמים. הם מלמדים בבית הספר שאת התורה כתבו ´אנשים מאוד חכמים´, ח´ו, ועוד ועוד , רחמנא ליצלן. מאחר שהם מקיימים כמה דברים, ומקיימים ´כביכול´ אורח חיים ´ישראלי´, רעתם רבה היא מהרפורמים (שהם כבר ממש נמצאים מעבר לחושך) מאחר שההטעיה היא קשה. אנו נפגענו קשות. לאחר שחזרתי לארץ, והקב´ה ריחם עלי והגעתי אל דרך האמת (סיפור נפרד) - או אז הבנתי את גודל הרמיה והשקר אצל הקונסרבטיבים. לא ידעתי את נפשי מרוב בושה, וגם כעס גדול על ההתעיה. החלטתי להפיץ את גודל השקר, לספר לכל מי שמוכן לשמוע על השטויות והכפירה בזרם הזה (אני נמצאת הרבה בארה´ב ופוגשת ישראלים חילונים גם). חשבתי אפילו להשקיע כסף ולהפיץ דיסקי-אזהרה על השקר. כאן באה השאלה, שהרי הם יהודים, תועים ומתעים, אבל יהודים - האם לדבר עליהם זה לשון הרע - או יותר חשוב להפיץ את השקר הנורא הזה ?

תשובה

שלום וברכה

כשהכוונה בהפצת האמת היא התועלת לכל אותם אנשים שידעו את האמת על עלילות הקונסרבטיבים, להיותה גשר חד סטרי ליציאה מהיהדות, אין איסור לדבר עליהם בצורה שלילית. אדרבא זוהי מצוה של הצלת נפשות. ומותר לעשות זאת אפי´ מכספי מעשר.

בהצלחה - מנשה ישראל