אמונה

עד כמה עליי לכבד את בעלי החיים שברשותי ומה צער בעלי חיים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב וצהריים טובים ברשותי 2 חתולים. 1.הייתי רוצה לדעת איזה רמה של כבוד עלי לתת לבעל חיים ששברשותי, ומה נחשב לצער בלי חיים? אם אני שוחכת יום אחד לתת לו אוכל האם נחשב לצער בעלי חיים? או אם אני משאירה את החתול בחוץ במזג אוויר קר ואני יודעת ודואגת שקר לו ורוצה להכניס אותו לבית, האם מותר? או להשאיר אותו בחוץ זה צער בשבילו? 2. שמעתי פעם שלא טוב ללטף חתול כי זה משכיח דברי תורה. האם זה נכון???? אני מאוד קשורה לחתול שלי ואוהבת ללטף אותו. מה ההלכה אומרת על כבוד ויחס לחיות מחמד? 3. בתפילה כתוב ´ונתת עשב לבהמתיך ואכלת ושנעת´ מכאן אני מבינה שקודם צריך להאכיל את הבעל חיים ורק אז יאכל האדם. האם מתכוונים רק לבהמות (´לבהמתיך´) או גם לחיות קטנות? 4. הייתי רוצה, אם מתאפשר לך, שתתן לי מס" נקודות הילכתיות (שלא הזכרתי) איך לנהוג כלפי בעל חיים שברשותי ועד איזה רמה יש לרחם עליהם ולכבדם כבריה של הקב´ה ועד איפה זה גובל, מה אסור לעשות וכד"...

תשובה

שלום וברכה

1. אי נתינת אוכל לבעל חי חשוב כצער בעל חיים, חובה מן התורה לתת לבעל חי אשר ברשותינו לאכול לפני שאנחנו אוכלים ואסור לאכול עד לנתינת אוכל בבוקר לבעל חי.

כל פעולה שמסבה לחתול צער חובה עלינו להימנע מלעשותה.

אם החתול רגיל לחיות בבית ובחורף קר לו מידי יש להקפיד להכניס את החתול הביתה.

מותר ללטף חתול.

אשמח לענות לך עוד על כל שאלה בעניין.

בברכה - בנימין שמואלי