נטילת ידיים לסעודה בשירותים ושאלות נוספות

  • ה' אב התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום וברכה, 1. במקום עבודתי יש כיור אחד ויחיד בשירותים האם מותר ליטול שם ידיים לסעודה? 2. מהו סדר נטילת ידיים לסעודה לאחר שעשה צרכיו? מה הסדר הכי טוב על מנת לצאת מכל המחלוקות? 3. האם צריך לומר ברוך הוא וברוך שמו בברכות ההפטרה/ברכות התורה? 4. האם מותר לי לברך ברכת המזון/לומר קריאת שמע כאשר אשתי שרה שירים לידי? שי

תשובה

שלום וברכה

בלית ברירה מותר

תסגרי את האסלה ותטלי דיים שם ותברכי ותנגבי את הידיים מחוץ לשירותים.

2. שלשוה פעמים לסירוגין ואין חובה מעיקר הדין בנטלה.

3. ראוי.

4. לא.