הלכות ליולדת

  • ו' אב התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום וברכה, רציתי לשאול 1. מה אסור לעשות כאשר מניקה/שואבת? האם מותר להרהר בשם השם ולקרוא אותו בראש? האם מותר לקרוא הלכות או להרהר בהן? ודברי תורה? 2. האם מותר לברך על שתיה בחדר שיש בפח טיטולים מלוכלכים אם אין ריח? 3. האם מותר לי שבעלי ישן איתי בחדר כאשר מניקה (עדיין נידה)? כרגע ישנה אצל חמותי והוא ישן בבית (מפאת מקום וכי המיטה בחדר האחר מכאיבה לו בגב וסובל מעקמת) והדבר גורם לי למעט דכאון וצער. 4. האם חייבת שרופא יבדוק אותי אחרי לידה כדי להתחיל בדיקות ולטבול או לפי הרגשה?

תשובה

שלום וברכה

1. מותר לקרוא ולהרהר בדברים שבקדושה ומעיקר הדין במקום הצורך ניתן להקל לברך בפה בעת ההנקה.

2. ראוי להכניסם בתוך שקית.

3. מותר לישון איתך בחדר אבל אל באותה מיטה.

4. עדיף ללכת לרופא, לא חייבת.