חברה והשקפה

האם בביטחון מושלם מובטחים לקבל מה שאנו מצפים??

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבודו מה נשמע? רבות מדובר על כח האמונה והביטחון, האם נכונה התיאוריה שאדם הבוטח בהקב´ה ללא כחל ושרק יקבל מהקב´ה את מה שהוא מצפה ממנו ??

תשובה

יש בזה מחלוקת בין גדולי הדורות.

כעת אביא את הדעה הסבורה שבביטחון חזק אפשר להשיג את כל מה שנרצה. כמובן אם הרצון הוא נקי וכשר.

וזה לשון אחד מגדולי הדור הקודם הרב מבריסק זצוק"ל בספרו:

"והנמשל מזה לעניין בטחון, שהכתוב מעיד שעל ידי מדת הבטחון יכולים להשיג כל דבר, כעניין שנאמר והתענג על ה´ ויתן לך משאלות לבך, ביאור הדבר, שאם תהיה בטחונך כל כך חזק עד שתתענג על ידי זה, אז יתן לך משאלות לבך, וכן הכתובים מעידים, גול על ה´ דרכך ובטח עליו והוא יעשה, והוציא כאור צדקך ומשפטיך כצהריים, וכן ´דום לה´ והתחולל לו´ שכפי פירוש חז"ל עניין הכתוב שאם יש לאדם שונאים המבקשים רעתו - ידום וה´ יפילם לפניו חללים חללים, הכל לפי ערך שלימות הבטחון, ככה ישלם מאתו יתברך שמו, לפי אותה מידה, וישיג כל משאלות לבו בהרחבה".

וככה סבורים רבים מגדולי הדורות.

ידוע שבדור האחרון חלק החזון איש על שיטה זו, וחיבר את הספר אמונה ובטחון [בין השאר] בכדי לשלול את השיטה הנ"ל.

בהצלחה - מנשה ישראל