זוגיות

ממתי לספור ימים נקיים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ממתי לספור ימים נקיים? יום ד" בבוקר כבר הייתי נקייה לגמרי. הבנתי שצריך לספור ימים נקיים מלפני שקיעת החמה אך אינני זוכרת באם הייתי נקייה ביום ג" בערב (לפני או אחרי שקיעת החמה ). מתי לטבול ?

תשובה

שלום וברכה

שבעת הנקיים מתחילים רק לאחר בדיקת הפסק טהרה, למחרת היום שבו ביצעת את בדיקת ההפסק בטהרה, מתחילים שבעת הנקיים.

ועל כן אם בדקת את בדיקת ההפסק ביום ד´ א יכולה לטבול ביום ד´ ואם ביצעת את הבדיקה ביום ג´ אפר לטבול כבר ביום ג´.

ללא בדיקת הפסק טהרה אין מתחילים כלל ספירת שבעת הנקיים.

אשמח לעמוד לרשותך עוד בככל בירור ככל שתצטרכי.

בברכה - בנימין שמואלי