נשים

כיסוי ראש - מקורות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

נשאלו פה המון שאלות בנושא הזה, קראתי את כל התשובות, אך אף תשובה לא הייתה מספקת, אין מקורות, אין הצדקות והסברים, התשובה שניתנה (וחוזרת על עצמה) שזו מצווה וחובה לבצעה. אז אני שואל שוב : למה אישה נשואה מחוייבת בכיסוי ראש ? תשובה מספקת תהיה : 1. ציטוט הפסוקים בתורה שמדברים על כך. 2. הפרשנויות (רמב´ם וכו") לפסוקים אלו. 3. למה דווקא מהתורה ? מצוות מהתורה הינן כתובות בתורה בצורה ברורה וחד משמעית, לכן מאיפה המסקנה שזו מצווה מהתורה ? אשמח לתשובה (מספקת) בתודה, מ. ח.

תשובה

שלום וברכה

במדבר פרק ה´ מבואר שהכהן שהביאו לפניו את האשה הסוטה יפרע את ראשה וזה לשון הכתוב.
(יח) וְהֶעֱמִיד הַכֹּהֵן אֶת הָאִשָּׁה לִפְנֵי יְדֹוָד וּפָרַע אֶת רֹאשׁ הָאִשָּׁה וְנָתַן עַל כַּפֶּיהָ אֵת מִנְחַת הַזִּכָּרוֹן מִנְחַת קְנָאֹת הִוא וּבְיַד הַכֹּהֵן יִהְיוּ מֵי הַמָּרִים הַמְאָרֲרִים:

אמרו לנו חכמים, שמכאן שחובה על האישה ללכת בראש מכוסה, ורק כאשר הסוטה מגיעה לפני הכהן מגלים את ראשה- ופרע את ראש האשה.

כך מבואר בגמרא כתובות דף ע"ב ע"א
לצאת בראשה פרוע איסור דאורייתא היא דכתיב ופרע את ראש האשה ותנא דבי רבי ישמעאל אזהרה לבנות ישראל שלא יצאו בפרוע ראש.

וכך הם דברי הרמב"ם שמבואר בהם שהאשה שאינה הולכת בכיסוי ראש עוברת על דת משה { על תורת משה רבינו שניתנה לו מסיני}
(יא) ואלו הן הדברים שאם עשת אחד מהן עברה על דת משה יוצאה בשוק ושער ראשה גלוי .......

ההנחה שכל מצוות התורה מפורשות בתורה בבירור אינה נכונה, רוב מצוות התורה אין להם אלא רמז בתורה וכל פרטי המצווה נמסרו בתורה שבעל פה למשה רבינו שנמסרה מדור ודור, כך זה בתפילין וכך זה במצוותה שבת ועוד עוד.

אם עדיין נשארו ספיקות, אשמח להסביר עוד.

בהצלחה - בנימין שמואלי