נשים

איזו נשמה מגיעה לעובר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, ראשית ברצוני לציין שאני מבחינת דת מגדיר את עצמי כאדם לא יודע באים יש אלןקים ובאים אין אלוקים.אני מניח פעם בשבוע תפילין. לאחרונה קבלתי מידע אמין ותמים אדות תהליך הולדת תינוקות. אניני יודע באיזה שלב של ההריון מגיעה הנשמה לאשה בהריון,כאמור קבלתי מידע שאכן תהליך זה מתקיים במציאות ואני עתה משוכנע בכך. שאלתי. כיצד נקבע פרטי הנשמה שמגיעה לאישה בהריון האים זו נשמה הקשורה לשני בני הזוג מבני משפחתם או זו נשמה המגיעה ממאגר הנשמות הקימות ביקום. בתודה ובברכה מנחם עוז

תשובה

שלום וברכה

ברגע שמציאות הנשמה קיימת למעלה מכל ספק הרי ברור שיש אלוקים כי הנשמה הוא בוודאי דבר רוחני.

לברר את העניין עד תומו מומלץ ביותר לבוא לסמינר של יהדות שיתן לך את הכלים לדיעה הברורה שה´ הוא האלוקים אין עוד מלבדו.

בגמרא מבואר שבכל שלב ושלב ניתוספת בו חלק מהנפש, ומיציאת הזרע מהאב  יש כבר נפש ובשעת הקליטה של הזרע ברחם מיתוספת בו עוד חלק מהנפש וכך בשעת היצאה לעולם ואח"כ בגי 13 עד גיל 20.

בברכה - בנימין שמואלי