אמונה

בעיות עם אמא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום כבוד הרב, אני בת 19 וחצי ואני באה ממשפחה שאבי ואחיי דתיים ורק לאמי יש סלידה מן הדת. אני כבר בקשר עם חבר שלי כ9 חודשים ואנחנו מדברים על חתונה, אבל ישנה בעיה עם אמא שלי שהיא לא מעוניינת אפילו לשמוע על כך שאני אעשה בע´ה הפרדה בחתונה או ישים כיסוי ראש וכו"...ואינני יודעת איך להמודד איתה...היא טוענת שאני צעירה מדי בשביל להתחתן ושהיא לא תגיע לחתונתי אם תהיה בה הפרדה, מה עליי לעשות?.. הרי אני רוצה שאמי תהיה בע´ה בחתונתי אבל אני רוצה גם לשמור על ההלכה איך עליי לפעול?

תשובה

שלום וברכה

בוודאי אן מקום לוותר על כיסוי ראש חלילה, אף אם האמא לא תהיה מרוצה, העיקר שבורא עולם מרוצה ממך.

בענין ההפרדה נסי להתעקש על הפרדה מלאה, ורק לקראת החתונה,  אם אמא עדיין תישאר בהתעקשות שהיא לא באה לחתונה, יש מקום לוותר על הפרדה בשעת הסעודה, אבל אין לוותר על הפרדה בשעת הריקודים אף אם אמא לא תבוא לחתונה חלילה.

הניסיון שלנו מראה שההורים המאיימים שלא יבואו לחתונהוכו´ מתגמשים כאשר הם רואים את עקשנותם של הילידים והם משלימים עם העובדה שביתם בחרה בדרך אחרת.

אשמח להתבשר על חתונה קרובה למרות כל הקשיים מסביב.

בהצלחה - בנימין שמואלי