אמונה

עשרת ימי תשובה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, בספר בראשית פרק ל´ג פסוק יד: אומר יעקב לעשיו ´ואני אתנהלה לאיטי לרגל המלאכה´ ראשי התיבות של הפסוק אלול. מאז שהתחלתי לחזור בתשובה תמיד אני שומע בכל מקום את המשפט הנכון כ´כ : לא הכל במכה אחת, תפסת מרובה לא תפסת. חזרה בתשובה צריכה להיות הדרגתית ובשלבים ממש לפי דברי יעקב לעשיו. בעזרת ה" בלי נדר אני רוצה להגיע לראש השנה הבא יותר מתוקן. ישנה בעיה אחת. עשיתי לעצמי רשימה של דברים שאני צריך להתחזק בהם, אך איני יודע איך צריך להיות סדר העדיפות שלי. האם ללכת לפי חומרת העונש, האם ללכת על נושאים שאני יודע שיש לי יותר סיכוי להצליח בהם, או אולי ללכת על נושאים שאני יודע שאני ממש חלש בהם. אני מקווה שאתה מצליח לרדת לסוף דעתי. לדוגמא: להקפיד יותר על הנחת תפילין, לקבוע עיתים לתורה, להתחזק יותר בשמירת שבת בדגש על לימוד הלכות שבת, שלוש תפילות ביום במניין, לשון הרע, תפילה בכוונה, להקפיד על ברכות, זרע לבטלה...... והרשימה עוד ארוכה. תודה רבה, גמר חתימה טובה שי.

תשובה

שלום וברכה

ההקפדה על הנחת תפילין בכל יום וכן על מניעת הוצאת זרע לבטלה יעמדו בראש סדר העדיפות שלך.

הדרך הטובה ביותר להימנע מהוצאת זרע לבטלה היא ע"י שמירת עיניים ולימוד תורה ומה טוב אם תקבע לימוד תורה בהלכות שבת כוך תרוייח שתי ציפרים במכה אחת.

עלה והצלח - בנימין שמואלי