אמונה

לגור יחד עם האשה אצל ההורים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני ובת זוגתי רוצים להתחתן ב´ה בשנה הקרובה. היינו גרים יחד בדירה שכורה ברוב 3 השנים בהם הכרנו.כעת, תכננו במכוון לחזור להורים כך שהיא גרה אצל הוריי לרוב בכדי שנוכל לחסוך לבית בעתיד. הבעייה, שאנו רוצים להתחתן בקרוב ומאוד רוצים להשאר אצל ההורים לאחר החתונה בכדי לחסוך כסף. חשוב להזכיר כי בכוונתנו להשאר לאחר הנישואין כשנה עם הוריי וב´ה לאחר מכן לעבור ליחידה נפרדת אצלהם שתתפנה בשנה הקרובה לערך. מה אתה ממליץ לנו לעשות. אחרי הכל אני מתעניין בנושא הבית היהודי והבנתי כבר שלא בריא כלל לגור בשנה הראשונה עם ההורים ובכלל. אך בכל זאת האם ישנה אפשרות באם עניין זה הוא זמני? האם זה יכול להביא למצב בלתי הפיך בנישואין? אנא התייחס בבקשה למצב הפרטני שלי כאל מצב נורמלי, בו ברוך השם, אנו מסתדרים מצויין עם ההורים. תודה מראש.שנה טובה ומבורכת. אייל

תשובה

שלום וברכה

הדבר מאוד תלוי בך. האם תוכל להעניק לאשתך לעתיד גם בבית הוריך את ההרגשה שהיא מרכז החים שלך ולא ההורים וכו´.

כמו כן עליך לקבל מראש שברגע שבת זוגתך תחליט שהיא רוצה לצאת מבית הוריך תעשו זאת ללא שהיות וללא ויכוחים.

באם תקבל עליך את הדברים שכתבי תוכלו לנסות ולגור בבית ההורים.

בברכה -בנימין שמואלי