הלכות טבילת כליםJK

  • ט' ניסן התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, מספר שאלות לי לגבי הלכות כלים. תמיד הקפדתי על הפרדה אבל לא על טבילה ואני מעוניינת לטבול ולגעול את מה שצריך ויש לי כמה שאלות לצורך כך. אני ספרדייה. 1. כלים שהיו בשימוש- א. חלק טבלתי וחלק לא האם כדאי לטבול את אלו שיש לגביהם ספק? ב. אלה שאני בטוחה שטבלתי האם בכלל שבאו במגע עם כלים לא טבולים כדאי לטבול אותם שוב? ג. כלי זכוכית הבנתי שלא צריך לגעות כי לא נדבק בהם. ד. כלי חרסינה לגעול ואז לטבול? ה. סירים שנדבק בהם לכלוך לא יורד גם אחרי הרבה שפשוף , לגעול ולטבול או לזרוק? 2. כלים חדשים: א. כלי פלסטיק צריך לטבול הבנתי בלי ברכה אבל אני מברכת פעם אחת וטובלת אחד אחרי השניה האם את הכלי פלסטיק לטבול במועד אחר או אפשר גם "על הדרך"? ב. כלי פלסטיק צריכים הפרדה בין בשר וחלב? ג. כלי סיליקון צריכים טבילה? ד. כלי סיליקון צריכים הפרדה? ה. כנ"ל לגבי עץ. ואם מילה על איך גועלים אני אשמח. סליחה על האורך ותבוא עליך הברכה. חג שמח.

תשובה

שלום וברכה

א. יש להטביל גם את הכלים שיש בהם ספק.

ב. אין צורך.

ג. אין צורך בהגעלה אבל יש מצוות טבילה גם בכלי זכוכית.

ד. כלי חרסינה פטורים מטבילה אולם אם יש חשש של מאכלות אסורות אי אפשר להגעיל.

ה. אם אין ממשות של ליכלוך על הכלי אלא כתמים בלבד את יכולה להטביל ללא חשש.

ו. כלי פלסטיק פטורים מטבילה.

ז. כלי פלסטיק צריכים הפרדה של בשר וחלב.

ח. כלי סליקון לא צריכים טבילה.

ט. כלי סיליקון צריך הפרדה בין בשר לחלב.

י. כלי עץ לא צריכים טבילה אבל צריכים הפרדה.

יא. הגעלה לשם מה? הרי את כותבת שהקפד תמיד על כשרות.