שכירות

  • ט' ניסן התשע"ו

שאלה

שלום. אנחנו צריכים לפנות את הדירה השכורה שלנו ולעבור לדירה אחרת. השאלה שלי היא: כשדיירים אחרים יבואו לראות את הדירה הנוכחית. האם מותר לי לומר להם את החיסרונות שיש בדירה? ( יש חסרונות) העניין זה שאנחנו צריכים לפנות באוגוסט וביקשנו מבעל הדירה להאריך את החוזה בחודשיים. ובעל הדירה אמר שבמידה ולא ימצא שוכרים חדשים הוא יסכים. לכן אני שואלת לגבי זה האם מותר לי לספר על החיסרונות של הדירה כי מצד אחד אם הייתי במקומם הייתי רוצה לדעת על החיסרונות. ומצד שני אני יודעת ובלב מתכוונת שכשאספר להם על החסרונות. הם לא ירצו את הדירה. וככה הצלחתי להשיג את החודשיים שאנחנו צריכים בהארכה.

תשובה

שלום וברכה

אלוקים יודע מה היא עיקר מטרתך, אם עיקר מטרתך להרויח חודשיים אסור בהחלט.

אם הוא לא שואל אותך על החיסרון המיוחד, אין לספר לו כל שלא מדובר בחיסרון מהותי. חיסרון מהותי הכוונה על נזילות בחורף וכדו' אולם חסרונות רגילים של חום קור וכדו' אין לספר אם הוא לא שואל אותך.