חברה והשקפה

מהי שלמות

  • ז' ניסן התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשאול למה למי לשאוף להגיע לשלמות אם אי אפשר להגיע לשלמות תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

מי אמר שאי אפשר להגיע לשלימות?

האדם יכול להגיע עד יום מותו לשלימות הנדרשת ממנו. כל השם אורחותיו בתורה ויראת שמים טהורה ומתבונן במעשיו ומנסה לעושת את רצון ה' וחוזר בתשובה על כל טעות, יכול לזכות להגיע לשלימות. גם מי שלא הגיע לשלימות מלאה אבל רצה והשתוקק והשתדל להגיע לשלימות, הרוויח הרבה מאוד שכתוצאה מכך רוב מעשיו מתוקנים, מעט מעשיו שאינם מתוקנים שלא חזר בתשובה עליהם, ייענש. אבל עונשו יהי מעט וקל לעומת אלו שלא נסיו כלל להגיע לשלימות שעונשם גדול ורב, כי מי שלא מנסה כלל להטיב את דרכיו חוטא בוודאי אין ספור פעמיים.