חברה והשקפה

כוח התשובה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב... איך אפשר לדעת אם הקב´ה קיבל את התשובה שלי? אם אני עושה תשובה ואחרי זה עושה אותו דבר אז שווה לעשות תשובה שוב? שמעתי שיש עברות שרק המוות מכפר זה נכון? אם כן מהן? אם חיבוק ונשיקה זה רק גדר או זה עריות ממש? יכול להיות שה" מתיאש מאדם ולא מקבל את התפילות שלו? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אנו אומרים בתפילה בכל יום שבורא עולם הוא חנון המרבה לסלוח, למרות שאנו מרבים לחטוא ה´ מרבה לסלוח ובורא עולם אינו מתייאש מאף יהודי, ובכל פעם שהאדם מקבל על עצמו באמת שלא לחטוא בורא עולם מקבל את תשובתו ולמרות שהוא מגיע שוב לחטא בכל זאת אין חטאתו הראשונה מתעוררת כלל, וגם כעת בורא עולם מוכן ומזומן לסלוח, כאשר מבקשים שוב סליחה אמיתית ממנו.

ואין כלל ספק שברא עולם קיבל את תשובתך כמובטח בתונה ובנביאים ראי יחזקאל פרק יח´ פסוק כא´ והלאה.

מבואר בגמרא שעל עוון חילול ה´ רק המוות מכפר ובכל זאת מבואר בספרים שע"י קידוש ה´ מתוקן חטא חילול ה, וכן אמרו שבתשובה מאהבה מתכפר גם עוון חילול ה´ בחיים.

חיבוק ונישוק הוא איסור תורה לדעת הרמב"ם ומאביזרייהו דגילוי עירות, ויש הרבה מהפוסקים הסוברים שיש בזה חובה למסור את הנפש ולהיהרג ולא לחטוא.

בברכה - בנימין שמואלי