שו"ת פסח

אישה חייבת באמירת ההגדה?

  • כ"ד אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב 1.האם בפסח בבדיקת החמץ יש עניין לקחת 10 חתיכות לחם ולהחביא אותם כדי שאם לא ימצא כלום הברכה לא תהיה לבטלה?

2. אם אמא שלי היא בעלת הבית והיא לא יודעת לברך ואין גבר שיכול לעשות את הבדיקה האם היא יכולה להחביא לי תלחם כדי שאני אברך ואמצא?

3.האם אני יכולה לעשות גם את הביעור במקומה? והאם זה לא בל תשחית לשרוף את הלחם?

4. ונגיד ונשאר חמץ ולא עשינו מכירה, האם צריך לבער או שזה בל תשחית?

5. והאם אישה חייבת לקרוא את ההגדה אם אין גבר שיקרא,האם צריכה לקרוא עם שם ומלכות?ומה בנוגע. לסדר קורבן.ולמ ב מסעות, האם אישה צריכה גם לשתות 4 כוסות יין? ואם כן חייבת אז אפשר תירוש ענבים במקום, האם צריכה להגיד הלל ואם כן אז בשם ומלכות?ובכלל מה אישה צריכה לקרוא ולעשות בליל הסדר ?

6. והאם עושים קידוש גם בחג השני בליל שביעי? ובאיזה יום צריך לעשות הבדלה ?

תשובה

שלום וברכה

1. כן.

2. כן.

3. כן. מצווה אינה בל תשחית. האוכל החמץ הופך להיות סם הצמוות ואת סם המוות משמידים. דברים עמידים מותר למכור לנכרי.

4.  חובה לבער, אבל אין כל סיבה לא לעשות מכירת חמץ.

5. אשה חייבת בכל מצוות ליל הסדר ותקרא את כל ההגדה בברכה ותאמר את כל ההגדה ותשתה את הארבעת הכוסות וכו' ותאמר הלל. סדר קבן פסח או מב' מסעות אינה חייבת לומר.

6. עושים קידוש בכניסת החג ואת ההבדלה נעשה השנה רק במצואי שבת כי פסח חל ביום שישי ומיד לאחר הפסח נכנסת השבת.

אשמח לסייע לכם עוד ככל הצורך.