שבת

לימודים בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב.. רציתי לשאול האם מותר ללמוד מילים באנגלית לפסיכומטרי בשבת? הבנתי שיש עם זה בעיה ואם כן יש בעיה אז אם אפשר בבקשה הסבר למה בעצם זה אסור? תודה רבה..

תשובה

אסור להכין כל דבר משבת לחול, והכנה נקרא כל אשר איננו צריך את הדבר היום כלל.
ולכן, אם התועלת שבלימוד מועיל גם לעצם יום השבת, וכגון שעל ידי זה יוכל לשוחח אם מישהו באנגלית ויש צורך בזה היום, מותר.

מקור בהלכה: ספר שמירת שבת כהלכתה, חלק א´, פרק כח הערות רו - רז.

בברכה,
רב נחום