שבת

שבת בקושי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! כיום אני חוזרת בתשובה די חדשה..יחסית ,כשנה וחצי{כיום אני בת 16} משפחתי אינה דתית..ואינה תומכת בי..יחד עם זאת יש מלא קשיים כמו למשל צניעות,תפילה בבוקר -הם מסתכלים עלי מוזר ולא מבינים מה אני עושהה..והקושי הכי גדול זה שבת..שזהו היום שמשפחתי תמיד אוהבת לטייל ומיכוון שאני לא נוסעת..אז אני לעיתים נשארת לבד..או כשהם בבית אני סגורה 24 שעות בחדרי. 1.כיום אני בבית ספר דתי..האם כדאי לי לעבור לבי´ס חילוני..??כי זה קשה לי לקום בבוקר לשמוע שיחות והרצאות בנושא דת בבית ספר..ולבוא הביתה והכל מתהפך,דעות שונות וכ"ו 2.אומרים שמי ששומר שבת..הוא נהנה ממנה וממש כל יום מחכה לשבת..ואם שומרים מעצב ומחוסר רצון זה לא נחשב??כיצד אוכל לשנות את המצב? תודה רבה -וסליחה-

תשובה

שלום לך בת ישראל היקרה

אשרייך שקיבלת על עצמך את קיום המצוות בגיל צעיר כזה, ובכך את התחברת מיד בתחילה לחיי אמת חיים שבהם את ממלאת את תכליתך בעולם ודבקה בבורא.

ההתגברות שלך למרות כל הקשיים, מביאה עלייך אור גדול ויעמוד לזכותך במשך כל החיים בעולם מלבד השכר הרב המזומן לך בעולם הבא.

אמרו חכמים לפום צערא אגרא - כגודל הצער והקושי כל גודל השכר של המצוות, ובורא עולם מכריז עליך בכל יום וגאה בך ובמעשייך וכל פמליא שלמעלה מהללים אותך ואמרים תנו כבוד לבת ישראל היקרה אשר היא כאברהם אבינו שעזבה את מסורת בית אביה ודבקה בחיי תורה ואמת. {הדברים מבוססים על דברי הזוהר}

השמירה שלך את השבת למרות הקושי חשובה מאוד מאוד, וחשובה יותר מאלו אשר הכול הולך בכיף ובנועם.

אני ממליץ ללכת לבית הכנסת בערב שישי, דבר שייתן לך הרבה רוחניות והרבה אושר ויקל עלייך את שמירת השבת.

כמו כן אם יש לך חבירות שומרות שבת שאת יכולה לבקר אצלם או ללכת איליהם לסעודות שבת, דבר זה גם יתן לך הרבה אור ושמחה.

אין להפסיק ללכת לבית הספר הדתי, להיפך כאשר את יכולה לשמוע בחוץ דברים הפוכים חשוב יותר להרבות בשמיעת תורה כדי שתהיי יותר חזקה בדרכך החדשה והנכונה.

בברכה - בנימין שמואלי