שבת

עבודה בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. אני בת 24 אחרי תואר רשאון. מחפשת עבודה כבר 3 חודשים. ישנן לא מעט משרות רלוונטיות ושאני מעונינת לעבוד בהן (כמו נתב´ג) אך אני יודעת מלכתחילה שהדרישות הן כוללות עבודה בשבת ובחג. אני דתיה. רציתי לדעת מה הדין לגבי זה? האם מותר לי לעבוד בזה? או שזה לא פיקוח נפש ולכן אסור? בברכה, מיטל

תשובה

שלום וברכה

אסור בהחלט.

בעזרת ה´ לאחר שתעמדי בניסיון,  ה´ יתן לך את פרנסתך בריווח.

נסי לכתוב בקורות החיים  שאת דתיה ואינך עובדת בשבתות וחגים, אינני בטוח שישללו אותך.

לקראת שבת לכו ונלכה כי היא מקור הברכה.

בברכה - בנימין שמואלי