זוגיות

זייוג

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, שלום וברכה. אני בחורה מבית דתי לאומי אך ב´ה התחזקתי באמונה, ב´ה אני מקפידה על צניעות כהלכתה קרי חצאיות חולצות צנועות וכן גרביונים כמוכן אני מקפידה ב´ה על תפילה ברכות קריאת תהילים כשרות המזון (למהדרין) וכיוב".. ברצוני להפנות אל כבוד הרב מס" שאלות: א.אמי דתיה לאומית השומרת מצוות ב´ה אך היא אינה מקבלת את התחזקותי אשר לעניות דעתה מוגזמת יש לציין כי שאר בני בתי לצערי חזרו בשאלה וכל כן לחציה מקשים עליי מאוד- מה עליי לעשות? ב. ב´ה הכרתי בחור ירא שמים אשר לומד בישיבה מחצית היום ובחלקוהאחר עובד.. ישנה בנינו הסכמה לגבי נושאים רבים ב´ה אך מאוד חשוב לי שיקיים את לימודי התורה במולאם ושחלילה לא יבטל אפילו דקה אחת של לימוד תורה בגלל פגישות עמי אדרבא אני מדרבנת אותו רק להמשיך וללמוד בעז´ה לעלות מעלה מעלה עם זאת המצב יוצר בעיתיות שהרי הוא לומד עד חצות לערך ואין אנו מוצאים שהות להיפגש.. האם ישנה בעיה הלכתית בפגישות בשעות מאוחרות שכאלה? כיצד עליי להסביר לו ששהות בביתי אינה מעכבת את התחזקותי באמונה- אנני יכולה לעזוב את ביתי שהרי אני סטודנטית.. בתודה מראש

תשובה

שלום לך בת ישראל הקדושה והיקרה

אשרייך שזכית להתקרב כראוי לאביך שבשמים ולעשות תא כל מצוותיו.

זכרי תמיד מי הוא בעל מלאכתך שישלם לך שכרך וכגודל הקושי כך גודל השכר, ובעזרת ה´ תזכי להקים בית נאמן בישראל לתורתו ולעבודתו יתברך.

כאשר אמא קצת מלחיצה אותך שימי אל ליבך שאלוקייך עימך ומכריז עלייך בכל העולמות {כמבואר בזוהר הקדוש} ראו את ביתי המוסרת את נפשה למעני, והרי את כבני לוי שזכו לברכה הנפלאה של משה רבינו עקב מסירותם לבורא
(ח) וּלְלֵוִי אָמַר תֻּמֶּיךָ וְאוּרֶיךָ לְאִישׁ חֲסִידֶךָ אֲשֶׁר נִסִּיתוֹ בְּמַסָּה תְּרִיבֵהוּ עַל מֵי מְרִיבָה:
(ט) הָאֹמֵר לְאָבִיו וּלְאִמּוֹ לֹא רְאִיתִיו וְאֶת אֶחָיו לֹא הִכִּיר וְאֶת בָּנָו לֹא יָדָע כִּי שָׁמְרוּ אִמְרָתֶךָ וּבְרִיתְךָ יִנְצֹרוּ:
(י) יוֹרוּ מִשְׁפָּטֶיךָ לְיַעֲקֹב וְתוֹרָתְךָ לְיִשְׂרָאֵל יָשִׂימוּ קְטוֹרָה בְּאַפֶּךָ וְכָלִיל עַל מִזְבְּחֶךָ:
(יא) בָּרֵךְ יְדֹוָד חֵילוֹ וּפֹעַל יָדָיו תִּרְצֶה מְחַץ מָתְנַיִם קָמָיו וּמְשַׂנְאָיו מִן יְקוּמוּן:

ובעזרת ה´ גם את תזכי לבנים תלמידי חכמים מורי הוראה בישראל.

עלייך להמשיך כמבון לכבד את אימך למרות הכול ולתת לה את כל מה שהיא מבקשת מלבד בענייני הדת.

מפליא אותי מאוד לשמוע על הורים מאמינים שמצטערים על כך שביתם מתחזקת והדבר כואב להם יותר מילדים מחללי שבת וכו´.

ומכאן רואים עד כמה היצר מרקד ועד כמה היצר מנסה בכל דרך להקשות אילייך את הדרך לבורא עולם.

ב. מותר לו לבטל מעט תורה כדי להיפגש.

בשעת לילה מאוחרת אין להיפגש אלא במקום שיש עוברים ושבים.

פגישה כאשר את עייפה היא לא טובה כל כך.

אני מאמין שחברך יראה את מעלותייך ואת יראת השמים שלך ולא יחשוב שיש לך פחיתות חלילה ביראת שמים.

בהערכה רבה - בנימין שמואלי