וידוי בלילה בקבר של צדיק

  • ח' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לדעת 1.אם אפשר להתפלל בקבר של צדיק בלילה והאם מותר לעשות שם וידוי בלילה ? ואם אסור בלילה אז אפשר אחרי חצות הלילה? 2.והאם אישה יכולה לומר תיקון הכללי בחצות הלילה ואילך? 3.האם צריך לתת פרוטה ולהדליק נר בקבר לפני שמבקשים או אחרי? 4.האם ביום שבת מותר להתפלל בקבר צדיק? ואם כן איזה דברים אסור לומר בשבת ובשישי בבוקר ומוצ"ש האם אומרים וידוי ?

תשובה

לכבוד השואלת,

1.אם אפשר להתפלל בקבר של צדיק בלילה והאם מותר לעשות שם וידוי בלילה ? ואם אסור בלילה אז אפשר אחרי חצות הלילה?

מותר בקשות; אמירת תהילים או שאר פסוקים, רק אחרי חצות. וכן ווידוי ראוי דוקא אחרי חצות.

[כמובן שאשה צריכה להזהר ולא להמצא במקום בלילה שיכול להיות חשש ייחוד.]

2.והאם אישה יכולה לומר תיקון הכללי בחצות הלילה ואילך?

מותר.

3.האם צריך לתת פרוטה ולהדליק נר בקבר לפני שמבקשים או אחרי?

ראוי להדליק לפני, ולהזכיר את שם הצדיק בשעת ההדלקה, שיהא לעילוי נשמתו.

4.האם ביום שבת מותר להתפלל בקבר צדיק?

לא מבקשים בקשות פרטיות בשבת.

ואם כן איזה דברים אסור לומר בשבת ובשישי בבוקר ומוצ"ש האם אומרים וידוי ?

אין לומר ווידוי מאחרי חצות בערב שבת עד חצות במוצאי שבת.

בברכה,

רב נחום