מאכלים מעורבים

  • ח' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול על מה צריך לברך במאכלים שיש בהם כמה מרכיבים עיקריים (כמו קרמבו) על העיקר בשבילי או על מה שיש ממנו כמות יותר גדול. תודה ויום טוב

תשובה

שלום וברכה

בקרמבו כיון שמדובר בדבר שניתן לחלוקה, ראוי לברך תחילה שהכל על הקצפת, ואח''כ מזונות על הביסקויט. ואם בירך מזונות פטר את הקצפת.

בדבר שהוא מעורב הולכים אחר רוב מלבד בדבר שיש בו דגן שאז הברכה היא מזונות כל שהדגן מכונס למאכל להטעים את המאכל.