תפילה וברכות

האם צריך לברך מעין שלוש במקום שאכלתי?

  • ה' אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, לגבי הברכות - בורא נפשות, וברכת מעין שלוש, האם חייב לברך דווקא במקום שאכלתי? או שיכול גם במקום אחר? תודה רבה ויום טוב רועי

תשובה

שלום רב,

צריך לברך מעין שלוש על מיני מזונות במקום האכילה, ולפי מנהג הספרדים אין חיוב לברך מעין שלוש על שבעת המינים במקום האכילה (יעויין שלחן ערוך אורח חיים סימן קעח סעיף ה, וסימן קפד סעיף ג, והלכה ברורה סימן קעח בבירור הלכה אות טז). בורא נפשות אפשר לברך גם שלא במקום האכילה.

בברכה,

הלל מאירס