תפילה וברכות

קריאת שמע מול חדר שירותים

  • ה' אדר א' התשע"ו

שאלה

בחדר השינה שלי ישנו חדר אמבטיה עם שירותים, האם כשהדלת פתוחה 30-40 סנטימטר ניתן לקרוא קריאת שמע בחדר? או שצריך לסגור את הדלת לחלוטין? תודה

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין מותר לקרוא קריאת שמע כאשר דלת השירותים פתוח, ובתנאי שלא מגיע אלייך שום ריח רע, ומכל מקום טוב להחמיר בזה אם הפתח פתוח והאסלה כנגדך. אך בחדר רחצה שאין בו שירותים - אין צורך להחמיר.

מקורות: יעויין שלחן ערוך אורח חיים (סימן פג סעיף א), שו"ת אגרות משה חלק אבן העזר חלק א' (סימן קיד ד"ה ובענין), וספר וזאת הברכה (עמוד 151 סעיף ו).

בברכה,

הלל מאירס