נשים

כיסוי ראש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב אני תמיד הלכתי עם כיסוי ראש חלקי, ניסיתי להרות ולא הצלחתי במשך 5 שנים (כמו כן עשיתי טיפולים), באחד מערבי השבוע הגעתי עם אימי (ללא בעלי) לכנס שבו השתתף הרנטגן ובאתי לקבל ממנו ברכה, באותו כנס היה רב אחר שראה אותי עם כיסוי ראש חלקי, ואמר לי אם תשימי כיסוי ראש מלא, אני הולך לבקש מהרב שיברך אותך ואני מבטיח לך שתהרי, הרב מאוד לחץ עלי ואני כבר רציתי להיכנס להריון, לקח לי איזה חצי שעה + אז שהסכמתי עם הרבה בכי ולקחתי את זה על עצמי, כאשר חזרתי וסיפרתי לבעלי הוא מאוד התרגז , בנוסף באותו חודש עשינו טיפול חדש ונקלטתי להריון, לאחר כחודשיים מאז נולדו לי שתי בנות ואני עד היום עם כיסוי ראש מלא. השאלה שלי היא : מאז ששמתי את הכיסוי ראש אני כל הזמן עצבנית ומרגישה גרוע עם עצמי מכיוון שלקחתי עלי את זה בכפיה ולא מתוך רצון אמיתי, כמו כן לבעלי זה מאוד מפריע, האם אני יכולה לחזור לכיסוי ראש חלקי כמו בעבר ? בתודה מרגלית

תשובה

שלום וברכה

חלילה לך לחזור ולאכזב את הבורא, אחר שמילא לך את משאלתך. אני ממליץ במקום זה שתלמדי עוד על מעלת הביסוי ראש ותקבלי את המצוה שוב באהבה, ראי נא את גוטדל מעלת המצוה שה` נתן לך פרי בטן תמורת המצוה הקדושה הזו וכיאם מצוה זו לא הייתה חשובה דיה, לא הית מקבלת שכר כה גדול, ואכן מפני שהדברים קשים כל כך,לכן השכר גבוה כל כך. ראי ואשמח עוד להאיר את ליבך שתביני עד כמה את מועילה לעצמך בהליכתך בדרכי ה` לגמרי כראוי ולא חלקית.

בברכה - בנימין שמואלי