נשים

כיסוי ראש לאם החתן....

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ערב טוב הידברות!!!! ברצוני לדעת האם אמא של חתן חייבת בכיסוי ראש מתחת לחופה, או שמא שלא???

תשובה

שלום וברכה

אם היא אשה נשואה החייבת בכיסוי ראש באופן תמידי, כמובן שהיא חייבת בזה גם בשעה הגדולה של חופת בנה. ומה גם לפי הכתוב בזוהר הק` (ח"ב פרשת תרומה קסט א) שמן הראוי לתקן החופה בכל מיני יופי לכבוד השכינה השורה שם, ואלו תוכן דברי הזוהר: כענין הזה הכלה למטה, צריך לתקן החופה ולכסותה בתיקונים נאים, לכבוד הכלה האחרת המזומנת לבוא לשם לשמחת הכלה התחתונה, ולכן לכבוד הכלה העליונה צריך לעשות חופה נאה בכל תיקוני נוי, כדי לזמן את הכלה העליונה לשמחה ההיא, וכענין הזה בכל ברית מילה שצריך לתקן כסא אחר יפה לבעל קנאת הברית הקיים שבא לשם, כמו כן בכל חופה צריך תיקונים נאים לתקן חופה מכלים יקרים כלילת יופי מכמה גוונים יקרים לכבוד הכלה העליונה, שהרי זו עומדת כנגד זו.

וכמובן שצריך להתנהג ביראת שמים בשעה שכזו, לכבוד השכינה הנמצאת שם, ובדומה לבית הכנסת. וכן מבואר בשל"ה הק` (שער האותיות עמק ברכה סז): "וצריך לתקן חופה מכלים יקרים, לכבוד הכלה הנזכרת בשיר השירים שהיא מזדמנת בשמחת הכלה של מטה שהיא דוגמתה, והחופה ההיא דוגמת החופה העליונה שהכלה שרויה בתוכה, והיא כלילת יופי מכמה גוונים יקרים, כי הכלה העליונה והתחתונה עומדת בדוגמא אחת".

בהצלחה - מנשהישראל