שאל את הרב - כללי

טכנולגיה בזמן בית שלישי?

  • י"א שבט התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב היום שלמדנו גמרא מסכת סוכה דף מא עמוד א אחרי המשנה היתה שאלה בגמרא למה רבי יוחנן בן זכאי(אם אני לא טועה) אסר את כל יום ט"ז מלאכול חדש ובגמרא שאלו :" והאם זה מפני שאחרים שלא יודעים אם עשו כבר הנפת העומר או לא אז הוא אסר את כל היום ואז תירצה הגמרא שבית הדין לא עצלנים ועד חצות הם יספיקו אז לפני התירוץ אז שהרב הסביר לנו אז אחד מהלומדים למען הבדיחה אמר שאפשר לבדוק באינטרנט אם עשו או לא וכולם צחקו ואז איפו שהוא שם בפירוש של רש"י הוא כתב שבית המקדש ינחת מהשמיים :"משוכלל" ואותו לומד אמר לרב שאפשר לראות הוכחה מהמילה משוכלל שרשי אמר אפשר לראות שיהיה דברים חדשים בבית המקדש כמו רובוטים שמנקים שטיחים ואחד אחר בצחוק אמר מחשבים וכולם צחקו אבל דעת הרב הייתה שברגע שיבוא משיח אז כל המחשבים ימחקו והוא אמר שהמילה משוכלל זה לא דווקא משוכלל כמו שאנו מבינים אלא רשי התכוון במילה משוכלל "שלם" כלומר מוכן כבר. רציתי לדעת האם גדולי ישראל שהספיקו לראות את ההתפתחות הגדולה בטכנולוגיה עסקו בשאלה מעניינת זו,תודה

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

שמעתי שרב זכריה וולרשטיין מברוקלין הי"ו עסק בשאלה זו.

וככל הנראה התשובה כמו שענה לך הרב המגיד שיעור.

וטעם הדבר, כי הגלות נגרם על ידי "יציאת" האדם מעצמו הנעשה על ידי פיזור נפש; והגאולה באה דוקא על ידי "החזרת" האדם לעצמו והמניעה מפיזור הנפש.

ולכן בזמן התגלות המשיח, שאנשים יבינו את המשמעות של מציאות הקב"ה בעולם ומשמעות וחשיבות נשמתם שבתוכם, אז ממילא לא יתעניינו אותם כלים המשמשים בעיקר למשוך אותם מחוץ לעצמם ולפיזור הנפש.

בברכה,

רב נחום