תורה ומדע

אמונה - והתרסה נגדה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני אשה דתייה שומרת מצוות , מתחזקת בכל יום . ומנסה לחזק את הסביבה שלי . יש לי מכרים מהעבודה שלפעמים מתקילים אותי בכל מיני שאלות, ואז אני מוצאת את עצמי מתמודדת עם שאלות קשות לפעמים עד כדי התרסה . מה הדרך להתמודד , כי לפעמים אני מוצאת את עצמי מנסה להוכיח שקיימת ישות אלוקית אבל מתקשה בלהעביר זאת ... האם עדיף לא להיכנס לזה , האם עדיף לא לחזק את הסביבה שלי? מה הדרך להתמודד עם שאלות מהסוג הזה ? (לדוג", נשאלתי: אם הקב´ה נמצא בתוכנו , היכן היה בשואה ? אני אפילו לא מנסה להסביר זאת , רק אומרת ´ נסתרות דרכי האל´ , אבל אז זה נשמע מתחמק).. אשמח לתגובתכם . שבוע טוב , שגית

תשובה

שלום וברכה

הדבר הטוב ביותר הוא להמשיך ולחזק, וכאשר ישנם שאלות שאין לך תשובה עליהם לתת להם קישור לשמיעת הרצאה לעניין.

כגון לשאלה איפה היה אלוקים בשואה תתני את הקישור הבא fy>ההוכחות למציאות הבורא תני להם את הקישור הבא

וכך בכל שאלה קשה תפני אילינו ונשמח לעזרך.

או שתפני את השואלים ישירות אילינו.

בהצלחה - תזכי למצות - בנימין שמואלי