תורה ומדע

הסבר לילדה... בקשר לאלוקים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום וברכה, בת דודה שלי כרגע בבית ספר יסודי ובמהלך למידה למבחן היא שאלה אותי (בחשש כי זה נשמע ככפירה), אם הקב´ה ברא את העולם איך הוא נברא? אני יודעת שבתור ילדה גם לי היו שאלות כאלה שלא נשאלו אך ברצוני לדעת כיצד להסביר לה בצורה הכי ברורה את נושא המצאותו התמידית של הקב´ה? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

התשובה על כך צריכה להיות שבורא עולם הוא שונה לגמרי מאיתנו ואין לו את הכללים המכורים לנו בעולם שהוא ברא את הכללים אולם הבורא הוא בורא ולא נברא היה הוה ויהיה ואין לו ראשית ותכלית ואיננו יכולים להבין כלל את מהותו, אולם זאת נדע בבירור שכל הבריאה המוכרת לנו אינה אלא ברוא, ולא בורא.

ויש להוסיף עוד שלמרות שהבנתה כעת אינה מושלמת הרי בעתיד היא תבין את דבריך טוב יותר.

בברכה - בנימין שמואלי