חברה והשקפה

חידוד השאלה-סוף כפרת עוונות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שבוע טוב, בהמשך לשאלתי ולאור תשובתך,הנני להבהיר נקודה בשאלה שאולי לא הסברתי עצמי כראוי: כוונתי היתה,האם במהלך החיים השם יתברך מפסיק את הכפרת העוונות שלנו מסיבותיו שלו כגון: הוא החליט שאותו יהודי לא צריך יותר בזה והחליט לתת לו לחיות ב´שלווה´החליט לסלוח לאותו יהודי,וכו".לא במובן השלילי,שפשוט באמצע החיים בגיל 30 40..מה שלא יהיה, האם הוא חודל מניסיונותיו לאדם,ושוב,במובן החיובי.קצת קשה לי לנסח אך מקווה שהבנת את כוונתי הפעם. בברכה,

תשובה

שלום וברכה

לפי חטאי האדם כך מידת היסורים שלו, ואם כבר חזר בתשובה שדלימה לגמרי, ולא חטא עוד, לא יתייסר עוד והמחילה היא גמורה ומוחלטת, וכל חייו יהיו באושר.

אקוה שכעת הבנתי נכון את השאלה, ואם התשובה לא מספקת אותך, שאלי שוב, ואשמח לענות לך שוב.

בברכה - בנימין שמואלי