חברה והשקפה

נבות היזרעאלי: מוצאו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בע´ה שלום! קראתי בפירושים שנבות היזרעאלי היה אחי אביו של אחאב בן עמרי מלך ישראל שהיה בן לשבט אפרים מה שאומר שגם נבות היזראלי היה משבט אפרים, דבר שאינו מסתדר מבחינת הענין שנחלת אבותיו של נבות היתה ביזרעאל שהיא איננה בנחלת שבט אפרים בכלל (אלא בנחלת יששכר/ זבולון). אז איך זה יכול להיות? בתודה מראש, דוד

תשובה

שלום וברכה

יזרעאל אכן שייכת ליששכר אולם עמק יזרעאל שייכת היתה לשבט אפרים.

(יח) ויהי גבולם - הגבול הלך ביזרעאל והיא היתה סמוכה לנחלת מנשה כי עמק יזרעאל היתה של מנשה כמ"ש למעלה:

בברכה - בנימין שמאולי