האם מותר להתפלל עם פיגמה?! ונטילת ידיים בבוקר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב ותודה על תשובותיכם,המשיכו לעשות חיל!! השאלה שלי היא,האם מותר לי לשים חצאית על מכנס פיג"מה למשל,ולהתפלל עם בגדים שישנתי איתם בלילה? 2. האם זה בסדר שמיד כשאני קמה אני שוטפת ידיים,נכנסת לבית הכסא,ורק אח´כ נוטלת ידיים עם ברכת ´על נטילת ידיים´+ברכת אשר יצר? תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

א. זה לשון הרמב"ם:

שמונה דברים צריך המתפלל להזהר בהן ולעשותן, ואם היה דחוק או נאנס או שעבר ולא עשה אותן אין מעכבין, ואלו הן: עמידה, ונוכח המקדש, ותקון הגוף, ותקון המלבושים, ותקון המקום, והשויית הקול, והכריעה, והשתחויה.

...תיקון המלבושים כיצד מתקן מלבושיו תחילה, ומציין עצמו, ומהדר, שנאמר השתחוו לה´ בהדרת קדש, ולא יעמוד בתפלה באפונדתו ולא בראש מגולה ולא ברגלים מגולות אם דרך אנשי המקום שלא יעמדו בפני הגדולים אלא בבתי הרגלים, ...דרך כל החכמים ותלמידיהם שלא יתפללו אלא כשהן עטופים".

לכתחילה יש להתפלל באותו מצב בו היינו מתראים לפני מלך.

ב. בסדר גמור, כך ראוי לנהוג.

בהצלחה - מנשה ישראל