אנו משפחה שעומדת לעבור דירה, רציתי לדעת האם יש לעשות חנוכת הבית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! אנו משפחה שעומדת לעבור דירה, רציתי לדעת האם יש לעשות חנוכת הבית? מה צריך לעשות בחנוכת הבית? האם יש איזה ברכה שצריך לברך? תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

אם קובעים מזוזות בבית יש לברך ´אשר קדשנו במצותיו וציוונו על קביעת מזוזה´. אם קניתם את הדירה החדשה יש לברך גם שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה.

יש נוהגים לערוך סעודה, ולדבר דברי תורה, בקריאת פסוקים מהתנ"ך, פרשת הבריאה בחומש בראשית, ועוד, בכדי לחנך את הבית מתוך דברי קדושה ולטהר את האוירה בפסוקים שכוחם יפה ומסוגל לגרש השפעות שליליות.

בהצלחה ובברכה - מנשה ישראל