מותר לקרוא תהילים בלילה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי כמה שאלות, לא קשורות אחת לשניה: 1.היה לנו בשבת דיון, אם מותר לקרוא תהילים בלילה או שמא אסור. אבא שלי אמר שאסור בתכלית האיסור, מסיבות קבליות, ואני כמעט בטוחה שקראתי איפה שהוא שמותר לקרוא תהילים בערבי שבת ויום טוב. תוכל להפנות אותי למקור? 2. אני נוסעת הרבה בתחבורה ציבורית ולפעמים נרדמת באוטובוס לפרקים יותר ארוכים מחצי שעה, האם עלי ליטול ידיים כשאני מתעוררת? ואם ישנים שנת צהרים, נניח שעה, כשקמים צריך ליטול ידיים עם ברכה? תודה מראש עינב

תשובה

שלום וברכה

1. מותר לקרוא תהילים בלילי שישי ורק בימות החול הדבר אסור.

2. בשינת צהריים יש ליטול ידיים ללא ברכה. בשינה באוטובוס אין צורך ליטול ידיים, אולם לתפילה יש ליטול ידיים ללא ברכה.

בברכה - בנימין שמואלי