התחזקות עם האשה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, מספר שאלות לי אליכם ואשמח לקבל תשובה מכבוד הרב בעניינים שיכול לייעץ: אני בן 33 נשוי עם תינוקת מקסימה מאז ומתמיד הייתה לי קרבה ליהדות אבל רק בחודשים האחרונים אני יכול להגדיר את זה כהתקרבות/התחזקות ואפילו תחילת תהליך של חזרה בתשובה,אני לאט לאט לוקח על עצמי עוד מצווה ועוד מצווה קורא ולומד ולאחרונה אף התחלתי לשמור שבת ופה טמונה לי בעיה אשתי לא בעניין של לשמור שבת ואין לי שום רצון לשכנע אותה אבל נוצר מצב שהשבתות במקום להיות טוהר של שבת הופכות לי לקצת עצובות ובודדות מכיוון שאשתי הולכת לארוחות שישי שמתקיימות אצל משפחתי או אצל משפחתה או בשבת יוצאת לטייל עם הילדה ובמקום לבלות עם אשתי היקרה ובתי אני מוצא את עצמי מבלה בעיקר עם עצמי ולא בחיק משפחתי,חשוב לציין שנכון לעכשיו לאשתי אין התנגדות למצב זה לא מצב הכי נוח בשבילה אבל היא מכבדת את רצוני הנ´ל אני תוהה איך עושים את השילוב והאם הוא יכול להחזיק מעמד לאורך זמן...? ובנושא אחר:אני קרוי על שם אחיה של אימי ז´ל שנהרג במלחמת יום הכיפורים בדמי ימיו את השם שלי יוסי או יוסף אני מאוד אוהב אבל הבנתי שלפי היהדות זה לא טוב לקרוא לילד בשם של משהו שנקטעו חייו בגיל צעיר,אשמח לשמוע מה דעתו של כבוד הרב בנושא זה. תודה רבה לכם על הידע והחכמה שאתם מפיצים באתר ובערוץ הדברות בטלויזיה.

תשובה

שלום וברכה

הינך נוהג נכון בכך שאינך כופה את דעתך על אשתך.

אולם נסה להסביר לה שחשוב לך מאוד להיות איתה יחד בסעודת שבת, ובקש ממנה שתלך מהבית רק לאחר הארוחה.

בעת הסעודה נסה להביא נושאים מענינים לדיון, דברים שיעניינו אותה וידברו אל ליבה, וכך היא רצה להיות בסעודת השבת איתך.

ראוי מאוד לנסות ולמשוך את אשתך לנופש סופ"ש מטעם אירגון ערכים אשר ביחד עם הנופש אפר לשמוע הרבה על תכלית החיים ועל מעלת השבת, וכך תזכה שגם אשתך תחלך בדרכי ה´ ותזכו להיות יחד בראש אחד בדרכי ה´.

אם תרצה הכוונה נוספת נא לשלוח מספר טלפון ונסייע בידך.

עניין השם

אם כבר עברת את הגיל של פטירת דודך אין צורך לשנות שם.

אם עדיין לא הגעת לימיו, מומלץ להוסיף את לשם את האות ה´ ולהיקרא יהוסף, או חיים יוסף.

בהצלחה - בנימין שמואלי