זוגיות

האם להילחם או לוותר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לרב שלום אני בת 20 ואני נמצאת בזוגיות כבר 3 שנים, בתקופה האחרונה הקשר בנינו החל להיתפרק מסיבות שגילתי דברים שבן זוגי עושה והם אינם מוצאים חן בעייני אז יש לי 2 שאלות האחת האם אדם מסוגל לסלוח על שקר? והשניה האם דברים שבן זוגי עושה והם אינם נראים לי, חייבים להשתנות או פשוט לכל אדם בזוגיות יש את חייו ויש את חיי הזוגיות ואלה לא אמורים להיתנגש באלה, כלומר שהדבר שהוא עושה ומפריע לי אינו שלי ואין לי מקום לדרוש ממנו לשנות את מעשיו ואת חיו עבורי?

תשובה

שלום וברכה

א. אדם אמור לסלוח על שקר שאינו מתמיד.

ב. הדברים מורכבים ותלוי מה הם הדברים שמציקים לך, ולפי זה אפשר לקבוע אם הדברים יתנגשו או יהיהו שני קוים מגבילים.

בברכה - בנימין שמואלי