חברה והשקפה

עניית תשובה לא עניינית

  • כ"ז כסלו התשע"ו

שאלה

שלום אתמול שאלתי מדוע אין הציבור שלנו ״החרדי״ מתגייס לצבא בקשתי שתענו לי הלכתית שהרי רבני הציונות הדתית מוכיחים את טענותיהם על פי ההלכה כגון מלחמת מצווה ומפריחים את טענות הציבור החרדי שנסמך על פסוקים וגמרות אבל אתם שלחתם לי סרטון של הרב פנגר אשר לא מסביר מהומה על החיוב או אי החיוב ההלכתי אלא מביא פירוש רעיוני יפה מדוע אין ציבורינו מתגייס אם כל הכבוד לרעיון העם היהודי לא שרד את הגלות רק על פי זה אלא קודם כל עמדה לנגד עייניו ההלכה לכן אבקש מכם לענות לי בתשובה הלכתית וברורה מדוע אין ציבורינו החרדי מתגייס זה חשוב לי מאוד בתודה

תשובה

שלום וברכה

מאחר ואיננו אתר להתנצחויות הלכתיות מחוסר זמן אנו מעדיפים לענות ליהודים הרוצים להתקרב לבורא עולם ולסייע בידם.

אנו נסתפק במענה לכבודו כדלהלן אם אתה אכן ירא שמיים ושייך לעדת החרדים הרי שעליך להבין שגם החזון איש ידע את כל דברי הציונים וכך גם שאר גדולי ישראל בזמנינו אנו וביניהם מרן הגר"ע יוסף והרב אלישיב ועוד שהיו גדולים בתורה פי אלף יותר מאשר רבנים שונים ובכל זאת הורו שבן ישיבה אסור לו ללכת לצבא אלא עליו להמשיך ולעסוק בתורה.

היה שלום,

צוות האתר