אמונה

יש לי שאלה באמונה

  • י"ג כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב: יש לי חברה שמאז שהחלו פיגועי הרצח (לאחר חג סוכות) החלה לעלות שאלה מאוד קשה שלא ידעתי כיצד להרגיע את נפשה והייתי שמחה לקבל ממך תשובה כיצד לענות לה ולחזק את אמונה בקב"ה שוב. שאלתה היא: איך יכול להיות שברוב הפיגועים הנרצחים הם אנשים דתיים, שומרי מצוות ומקיימי תורת ה' שהרי כל הזמן אומרים לנו ואף דוד המלך כותב שאם נקיים את מצוות ה' , ה' ישמור עלינו מכל רע וכו'... מה אני יכולה לענות לה במצב כזה? ( אני חייבת לציין שהיא אינה חפצה שאנשים חילוניים היו נרצחים במקום הדתיים, אבל למה זה שדווקא אלו שנאמנים בדרכם לה' נרצחים? כיצד היא יכולה להמשיך באמונתה כשהיא רואה מה קורה לדתיים?) תודה.

תשובה

שלום וברכה

אינני נמצא בשמיים ואיני יודע חשבונות שמיים אולם אומר את מה שנראה לי בעניין זה.

מסתבר שעיקר הקיטרוג אינו על הרחוקים מתורה ומצוות שאינם יודעים מהתורה והמצוות אלא עיקר הקייטרוג הוא עלינו שכן מכירים בבורא עולם וכן מכירים את מצוות ה' ובכל זאת לא תמיד עושים את הטוב בעיני ה' ואולי על כך יצא הקצף.

הקב"ה מעורר אותנו החרדים לדבר ה' לתקן את מעשינו ולשפר את דרכינו להיזהר כראוי שלא להיכשל במצוות ה' ולעשות את כל מה שביכלתינו.