אמונה

מה יעשה אדם במצוקת הפרנסה כאשר הוא כבר עושה כל מה שהוא יכול

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

נאמר כי אין דבר שימנע ממני לקבל את מה שנקצב לי משמים בראש השנה. וכי אדם יודע כמה נקצב לו? הרי ידוע שלא. ומה אם במהלך השנה נקלע לקשיים גדולים ומה שהיה רגיל להרוויח כבר אין לו יותר, או שפוטר מהעבודה וקשה לו להתקבל לעבודה אחרת מסיבה כזו או אחרת? מה יעשה אדם במצוקה קשה כאשר הוא כבר עושה כל מה שנאמר - מעשר, שבת, ברכת המזון, אמונה ובטחון בקב"ה שהוא המפרנס. מתפלל על הפרנסה - שירת הבריאה, נשמת כל חי, פטום הקטורת 3 פעמים ביום בקיצור כל הסגולות וכל ה"פטנטים"?

תשובה

שלום וברכה

אכן על כל האדם לעשות השתדלות לפרנסתו כי כך רצון הבורא, אבל גובה הפרנסה תלוי רק בגזירה ברא השנה. כל הסגולות מסייעות לפרנסה, אבל שוב נזכור שהבורא הוא הקוצב את הפרנסה שלנו, והכול מאיתו יתברך.

בברכה - בנימין שמואלי