זוגיות

האם כדאי לקרוא שיר השירים או שירת הים לזיווג?

  • ד' כסלו התשע"ו

שאלה

שלום רב, אני בת 25 עוד מעט ומרגישה שטיפה מעוכב זיווגי. נאמר לי כי קריאת שיר השירים במשך 40 יום מראה ישועות. בעבר נאמר לי שפרק שירה או שירת הים גם טוב לזיווג. כעת אני באמצע קריאת שיר השירים, לקחתי על עצמי 40 יום. מה יותר טוב? תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

קריאת שיר השירים/פרק שירה במשך 40 יום שניהם טובים ומסוגלים למציאת זיווג, אולם עדיף יותר לומר "שירת הים" בכוונה, כי יש לזה מקור בספר המידות (לרבי נחמן מברסלב זצ"ל, ערך חיתון אות א) שמי שקשה לו למצוא זיווגו יאמר בכוונה שירת הים.

בשורות טובות בקרוב,

הלל מאירס