אמונה

מה העדיפות להיות בארץ בזמן ביאת המשיח‏‎ֽ

  • כ"ג חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב בתקופה האחרונה שומעים שהגר"ח קנייבסקי מורה לכמה אנשים הדרים בחו"ל לעלות ארצה היות והגאולה קרובה.. וכן שאמר לרב שטיינמן שלא יסע כי אולי יבוא משיח,השאלה מאי נפקא מינה כ"כ איפה להיות בזמן ביאת משיח

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

לכאורה מוכח מן המקורות שגם היהודים הגרים בחוץ לארץ גם יוושעו בזמן ביאת המשיח, עיי' פירוש המלבי"ם לזכריה יב-ד: "ובאשר בלכתם לכבוש את ירושלים יהיו בני ישראל שהם בגלת אדום בסכנה, אמר שעל בית יהודה אפקח את עיני בל יאבדו בהשערורה הזאת". לכן דבריך נכונים.

לא נדע את כוונת גדולי הדור הנסתרות, אמנם על פי פשטות אפשר לומר הרב רצה למנוע את הטירחא של לצאת ולחזור, או שרצה להורות למשפחה שעדיף בשבילהם להגיע בזמן יותר מוקדם .