אמונה

מה יהיה בזמן המשיח?

  • כ"ב חשון התשע"ו

שאלה

הרבה מדברים על הגאולה שצריך להגיע כל רגע במהרה בימינו. יש הרבה בלבול מה צריך לבוא קודם, האם יתקע קודם בשופר ואז יבוא משיח? או יבוא משיח בהיסח הדעת ואז יתקע בשופר? והאם צריך לפחד מתקיעת השופר הזאת?

תשובה

 שלום וברכה

כך כתב הרמב"ם

 ייראה מפשוטן של דברי הנביאים, שבתחילת ימות המשיח תהיה מלחמת גוג ומגוג; ושקודם מלחמת גוג ומגוג, יעמוד נביא לישראל ליישר ישראל ולהכין ליבם:  שנאמר "הנה אנוכי שולח לכם, את אלייה הנביא" (מלאכי ג,כג).  ואינו בא לא לטמא הטהור, ולא לטהר הטמא, ולא לפסול אנשים שהם בחזקת כשרות, ולא להכשיר מי שהוחזקו פסולין; אלא לשום שלום בעולם, שנאמר "והשיב לב אבות על בנים" (מלאכי ג,כד).

 ויש מן החכמים שאומרים שקודם ביאת המלך המשיח, יבוא אלייהו.  וכל אלו הדברים וכיוצא בהן--לא יידע אדם היאך יהיו, עד שיהיו:  שדברים סתומים הן אצל הנביאים.  גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו, אלא לפי הכרע הפסוקים; ולפיכך יש להם מחלוקת בדברים אלו.  ועל כל פנים, אין סידור הוויית דברים אלו ולא דקדוקן, עיקר בדת.\

בהצלחה,