נשים

מפחדת לשים פאה ושלא אצליח להוריד אותה

  • י"ח חשון התשע"ו

שאלה

שלום וברכה אני גרושה כבר שנה+ ונפגשת ב"ה . מרגישה ממש מבוגרת עם מטפחת בפגישות. מצד שני לא מסוגלת לשים פאה! כי אני נמצאת בחברה של ספרדיות . חוץ מזה , המחשבה שלי היא שאם בחור ירצה אותי, צריך לרצות אותי עם מטפחת ומרגישה שזה סוג של "שקר" אם אני באה עם פאה לפגישה ובכלל אחרי חתונה רוצה רק מטפחת בל"נ ודבר אחרון: אני אשכנזיה אבל נפגשת גם עם ספרדים. מייעצים לי ללכת לכיוון האשכנזי כיוון שמבחינה מנטלית זה לכאורה יותר מתאים. מה הרב חושב שכדאי לעשות?

תשובה

שלום וברכה

תנסי גם אשכנזים וגם ספרדים. תלכי עם פיאה לפגישות עם אשכנזים בלבד. מעיקר הדין מותר לך ללכת גם לספרדים עם פיאה בהיותך גרושה. ובוודאי שאת יכולה להקל וללכת בפגישות בלבד עם פיאה ולא במשך כל היום כולו.

אין זה נכון שיש פה צביעות או שקר כאשר את הולכת עם פיאה כי ההליכה עם פיאה היא רק למציאת חן הראשונית לפני שכלל מכירים אותך, בהמשך כאשר רואים שמדובר בעז"ה באישה איכותית ויראת ה' הפיאה אכן מתייתרת.

כמו כן כמובן שלאחר החתונה תחזרי רק למטפחת.