נשים

רשיון נהיגה לבנות

  • י"ט חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. רציתי להתייעץ לגבי רשיון נהיגה אני מאוד רוצה לעשות רשיון נהיגה, שאלתי את הרב שלי האם יש בזה בעיה מבחינה הלכתית והוא אמר שאין בזה בעיה. אבל נכנסתי להתלבטויות כי שמעתי מחברה שהיא ביררה אצל כמה רבנים ואמרו לה שאסור, או שאולי עדיף שלא. מעניין אותי למה עדיף שלא, לא שאלתי, אבל אני ממש מתלבטת אם לעשות עכשיו. אני רוצה לעשות את הרשיון הזה למטרות טובות שיהיה לי קל יותר להתנייד, לעבודה, למדרשה, ובע"ה בעתיד להסיע את הילדים או להתנייד בעצמי לכל מיני מקומות בשביל הבית בעצם, מבלי להפריע לבעלי בלימודו או בעבודתו. יש בזה בעיה של צניעות או משהו? מה הבעיה בזה, למה יש רבנים שאוסרים..? האם זה יכול להיות גורם מפריע בשידוכים?.. והאם זה משנה באיזה מצב בחיים עושים את הרשיון? רווקה או נשואה? אשמח לקבל תשובה. תודה רבה שבוע טוב!

תשובה

שלום וברכה

אין איסור הלכתי. יש מקומות שלא נהגו נשים לנהוג וכן קהילות שלא נהגו בכך ועל כן תוכלי ללמוד כעת נהיגה ולאחר החתונה תנהגי כרצון הבעל.

את לא צריכה לספר על הרישון לפני החתונה כלל וכלל.