שאל את הרב - כללי

כיבוד הורים?K

  • ט' חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, אני חוזרת בתשובה ב''ה כשנה וחצי אך תמיד קשה לי עם המצווה ''כיבוד הורים'' לאמא שלי מאוד כואב שאני לא עושה שירות לאומי אחרי י''ב ומתפללת על שאעשה וזה באמת ניסיון על כך שלא אתעצבן .. ויש לי שיעור תורה אחד שאני הולכת אליו בקביעות של הרבנית שלי אך לפעמים שיש שיעור של רב אחר שאני רוצה ללכת , היא ישר צועקת ומתעצבנת עליי שאני מושפעת מהר מדי ואני השתגעתי עם הדת ... אני חסרת אונים לגבי זה , באמת שאני רוצה לכבד וגם עם זה להתחזק מתוך אהבה ואמונה שלמה אך זה מוריד לי מאוד... אשמח לייעוץ .תודה ושבת שלום

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

אלו הם דברי הילקוט יוסף (פסקי הלכה מהרב עובדיה יוסף ז"ל) בענין בהלכות כיבוד הורים:

"תלמוד תורה גדול מכיבוד אב ואם" (סימו ר"מ פרק ט' סעיף נז);

"אין לאב להפריע לבנו בעניני לימוד תורה" (שם סעיף נט).

לכן אין לך להרגיש שזה חוסר בכיבוד אם, על ידי שאת הולכת לשיעור שאת נמשכת לשמוע ממנו.

ויהי רצון שיתן לך השם יתברך את הכח להמשיך אפילו מול נסיון הזה, ושהאמא עוד תזכי לראות הרבה נחת ממך.

בברכה,

רב נחום