שבת

רציתי לדעת מהי הסעודה השלישית בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. רציתי לדעת מהי הסעודה השלישית בשבת? מה צריך לברך ולאכול ואיך צריך לקיים אותה? תודה...

תשובה

שו´ע אורח חיים סימן רצא

(א) יהא זהיר מאד לקיים סעודה שלישית ואף אם הוא שבע יכול לקיים אותה בכביצה, ואם א´א לו כלל לאכול אינו חייב לצער את עצמו והחכם עיניו בראשו שלא ימלא בטנו בסעודת הבוקר כדי ליתן מקום לסעודה שלישית:

(ב) זמנה משיגיע זמן המנחה דהיינו משש שעות ומחצה ולמעלה ואם עשאה קודם לכן לא קיים מצות סעודה שלישית:

(ד) א´צ לקדש בסעודה שלישית אבל צריך לבצוע על שתי ככרות: הגה ואם סועד הרבה פעמים בשבת צריך לכל סעודה ב` ככרות ולפחות לא יהיה לו בסעודה שלישית פחות מככר אחד שלם

(ה) צריך לעשותה בפת וי´א שיכול לעשותה בכל מאכל העשוי מאחד מחמשת מיני דגן וי´א שיכול לעשותה בדברים שמלפתים בהם הפת כבשר ודגים אבל לא בפירות וי´א דאפילו בפירות יכול לעשותה וסברא ראשונה עיקר שצריך לעשותה בפת אא´כ הוא שבע ביותר. או במקום שא´א לו לאכול פת כגון בערב פסח שחל להיות בשבת שאסור לו לאכול פת לאחר מנחה כדלקמן בהלכות פסח

(ו) נשים חייבות בסעודה שלישית: