שבת

האם בבית דין שלמעלה דנים אדם במספר הפעמים שהוא חילל את השבת או במספר השבתות שהוא חילל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב יש לי שאלה בנוגע לשמירת השבת האם בבית דין שלמעלה דנים אדם במספר הפעמים שהוא חילל את השבת או במספר השבתות שהוא חילל? אני שואל את זה כי אמרתי לחבר של בצהרי שבת שישמור את השבת הנוכחית והוא אמר כבר חיללתי בבוקר כולמר שאין עוד טעם לנסות לשמור את השבת הזו. האם זה נכון?, אדם שחילל את השבת פעם אחת כבר לא צריך לשמור את אותה שבת? ואם אפשר לקבל הסבר על הציטוט הבא מתוך התנ"ך בראשית פרק ו` פסוקים ג-ד: "ויראו בני ה` את בנות האדם כי טובת הנה ויקחו להם נשים מכל אשר בחרו: ויאמר ה` לא-ידון רוחי באדם...הנופלים היו בארץ בימים ההם וגם אחרי כן...וילדו להם המה הגיבורים אשר מעולם אנשי שם". מי אלה בני הה` ולמה הם עשו את מה שהם עשו וכו`. תודה ושנה טובה:]

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות;

החבר שלך טעה; האדם נידון על כל מעשה חילול שבת רח"ל בפני עצמו.

רש"י הקדוש מפרש: בני האלהים - בני השרים והשופטים.
כל אלהים שבמקרא לשון מרות, וזה יוכיח ואתה תהיה לו לאלהים, ראה נתתיך אלהים:
הם נכשלו מתוך רברבנות וגאווה ותאווה ושחץ.

הצלחה וברכה;

יעקב משה